Badrumsanpassning

 

LinidoSolutions™ är en serie med hjälpmedel utvecklade för att ge brukaren ergonomiskt stöd, komfort och ökat oberoende i olika bad-, dusch- och toalettsituationer samtidigt som medhjälparens behov av praktiska och säkra lösningar tillgodoses.

 

Tillgängliga, säkra och snygga badrum

Det spelar ingen roll om du bor självständigt, lever eller arbetar vid en institution eller har ett mindre eller större fysiskt handikapp. LinidoSolutions™ erbjuder alla människor, med egna behov och önskemål, ett brett utbud av säkra, praktiska, hållbara och ergonomiska hjälpmedel med modern design; väggmonterade produkter och tillbehör som skapar tillgängliga, säkra och dessutom snygga badrum. LinidoSolutions™ passar och fungerar lika bra i alla miljöer, från mindre, privata hem till offentliga miljöer och stora sjukhus. Med LinidoSolutions™ kan alla uppleva känslan av säkerhet varje dag.

Stödhandtag

LinidoSolution stödhandtag Ergogrip, har fått sin form som ett resultat efter vetenskapliga tester. Handens greppförmåga blir maximal och riskerna för skador blir minimal. Ett säkert grepp kan erhållas utmed hela handtagets längd, även intill de väl avrundade infästningsplattorna. Ett rakt stödhandtag ger fler möjligheter till naturliga och starka grepp även om brukaren befinner sig rakt framför handtaget.

Avståndet på 75 mm mellan handtag och vägg, är anpassat efter pekfingrets längd. Det stora avståndet gör att en brukare med greppsvårighet enkelt kan greppa stödhandtaget utan att stöta fingrarna i väggen. Rördiametern, 29 mm, är optimalt för normalhandens greppförmåga.

Duschhörna

Linidosolutions sortiment för duschhörnan består av det ergonomiska stödhandtaget Ergogrip, duschstrilshållare, duschsitstar och duschhylla. I duschen behövs säkra och ergonomiska stödhandtag därför är duschstängerna är utformade så att de fungerar både som duschstänger och stödhandtag, noga utformade för att ge det bästa greppet för en svag hand. 

Duschsitsarnas sitsar och ryggstöd är formade för bästa ergonomi. LinidoSolutions väggmonterade, fällbara duschsitsar är tillverkade av en mycket stark glasfiberarmerad nylon.

Toalettarmstöd


LinidoSolutions toalettarmstöd är tillverkat i stål och finns i längderna 50 cm, 60 cm, 70 cm, 80 cm samt 90 cm. Det kan kompletteras med höjdjusterbart stödben. Låses i uppfällt läge. Toalettarmstödet kan fås med vanlig pappers-hållare samt speciellt pappershållare för enhandsbruk. Armstöden kan kompletteras med mjukt armstöd. Det finns också ett frontstöd som kan monteras mellan två LinidoSolution toalettarmstöd

Kulörer


De flesta av LinidoSolutions produkter finns i följande kulörer: Vit (Standardkulör), antracit, polerat rostfritt stål med vita kåpor eller polerat rostfritt stål med antracita kåpor.

Broschyr LinidoSolution